ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен кейк с черен чай

Постен кейк с черен чай

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k472
Постен кейк с черен чай
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокаловата кора се реже на ситни ивички.

Брашното се разбърква със содата. Меда се разтопява. Всички продукти се смесват и се бъркат до получаване на хомогенна смес за кейка.

Сместа се изсипва във форма за кейк, чието дъно и степени се намазват обилно със олио.

Сладкишът се пече бавно, на умерена фурна, като по средата на печенето се покрива отгоре с домакинско фолио, за да не изгори.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: