Месо с моркови и стафиди

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
198
Месо с моркови и стафиди
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се слагат в сито, измиват се под силна струя вода и се накисват в топла вода. Лукът и чесънът се нарязват на кубчета, зеленият лук – на шайбички, морковите – на слама.

Маслото се разтопява, в него се пасират лук и чесън, добавя се кайма и се запържва до разпръскване. Подправя се със сол, черен пипер и другите подправки.

Добавят се морковите и зеленият лук. Задушават се 5 минути на слаб огън. Водата от стафидите се отцежда, добавя се към другите компоненти и още малко се задушават.

Ястието се поднася с картофи соте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: