Месо с моркови и стафиди

13/12/2018
  • Приготвяне25 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се слагат в сито, измиват се под силна струя вода и се накисват в топла вода. Лукът и чесънът се нарязват на кубчета, зеленият лук – на шайбички, морковите – на слама.

Маслото се разтопява, в него се пасират лук и чесън, добавя се кайма и се запържва до разпръскване. Подправя се със сол, черен пипер и другите подправки.

Добавят се морковите и зеленият лук. Задушават се 5 минути на слаб огън. Водата от стафидите се отцежда, добавя се към другите компоненти и още малко се задушават.

Ястието се поднася с картофи соте. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар