ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Гювечета»Яйца със сос в гювечета

Яйца със сос в гювечета

12/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Запържете в половината масло изчистения, измит и нарязан на тънки филийки лук, добавете почистените и измити и нарязани на малки парченца гъби и продължете да пържите.

Когато зеленчуците са готови, сипете коняка и разбитата сметана, поръсете с черния пипер и солта, разбъркайте 1–2 пъти и махнете от котлона.

Намажете гювечетата с останалото масло, чукнете по 2 яйца във всяко, посолете и печете в загрята фурна.

Когато белтъкът на яйцата побелее, полейте със соса и поднесете малките запеканки веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: