Яйца със сос в гювечета

12/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в половината масло изчистения, измит и нарязан на тънки филийки лук, добавете почистените и измити и нарязани на малки парченца гъби и продължете да пържите.

Когато зеленчуците са готови, сипете коняка и разбитата сметана, поръсете с черния пипер и солта, разбъркайте 1–2 пъти и махнете от котлона.

Намажете гювечетата с останалото масло, чукнете по 2 яйца във всяко, посолете и печете в загрята фурна.

Когато белтъкът на яйцата побелее, полейте със соса и поднесете малките запеканки веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар