Яхния от агнешко месо със сини сливи

11/12/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо330
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 750 г плешка
  • сини сливи - 2 ч.ч. сушени
  • лук - 5 глави кромид
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1 к.ч. растително
  • масло - 30 г краве
  • бульон - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • червен пипер - на вкус
  • захар - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Залейте с хладката вода почистеното, измито и нарязано на парчета агнешко месо, посолете и варете до полуготовност.

Извадете месото от бульона, подсушете го и го запържете в горещото олио.

Отстранете запърженото месо и в същата мазнина задушете нарязания на дребно лук, поръсете с червения пипер и добавете предварително накиснатите и нарязани сини сливи без костилките.

Разбъркайте сместа, налейте бульона от месото и останалата топла вода, варете до полуомекване на сливите и прибавете месото, захарта и солта.

Варете яхнията на тих огън и малко преди да е готова, сипете разтвореното в малко сос брашно и маслото.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар