Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени червени пиперки с месо

Пълнени червени пиперки с месо

11/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • чушки - 15 бр. червени, сушени
  • домати - 1 ч.ч. стерилизирани
  • лук - 2 глави кромид
  • магданоз - ¼ връзка
  • ориз - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • мляко - 1 ч.ч. кисело
  • мас - 1 к.ч. свинска
  • масло - 30 гр краве
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиперките накиснете в топла вода, докато омекнат, изчистете ги от дръжките и семето и ги посолете отвътре.

В маста задушете до омекване почистения, измит и нарязан на ситно лук, добавете почистения и измит ориз и когато стане прозрачен, сипете половината вода.

И когато оризът набъбне, прибавете каймата, половината от обелените и нарязани домати, половината наситнен магданоз, черния и червен пипер, доматеното пюре и солта и разбъркайте.

Напълнете пиперките с получената плънка, потопете отворите им в брашно, наредете ги в гювеч или йенска тенджера, залейте с останалата гореща вода, похлупете и печете във фурна.

Разредете с малко сос от полуготовото ястие брашното, яйцата и киселото мляко, сложете сместа на котлона и бъркайте с миксер, докато се получи хомогенна смес.

Сипете заливката върху ястието, разклатете съда, за да влезе тя между пиперките и печете още 15 мин. без капак.

Поръсете пълнените чушки с останалия наситнен магданоз и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: