Пълнени чушки с лук и чесън

11/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 15 бр. червени, сушени
  • лук - 1 кг кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • домати - 1 ч.ч. стерилизирани
  • магданоз - ½ връзка
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината олио запържете почистения, измит и нарязан лук, добавете настърганите на едро ренде моркови и чесън, половината от нарязаните на ситно домати, солта и половината вода и задушете, докато морковите омекнат.

Сипете наситнения магданоз и червения пипер, разбъркайте и с получената смес напълнете почистените от семките приготвените сушени чушки.

В тавичка подредете пълнените чушки, залейте ги с останалите нарязани домати и олио и печете в умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар