Мусака с кайма и праз в гювечета

08/01/2019
"Вместо в тава, приготвихме мусака в гювечета и сега нямаме търпение да я опитате и да ни похвалите "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 357
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В маста задушете ситно нарязаните праз и половината домати, добавете виното, каймата, черния пипер, чубрицата и солта, разбъркайте и свалете от огъня.

В индивидуални глинени гювечета разпределете сместа и върху всяко гювече сложете резен от останалите домати, поръсете с настърган кашкавал и парченце масло. Полейте с разбито яйце.

Печете мусаката в умерена фурна и поднесете гювечетата топли, украсени с клонки от магданоза.

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар