Мусака с кайма и праз в гювечета

08/01/2019
"Вместо в тава, приготвихме мусака в гювечета и сега нямаме търпение да я опитате и да ни похвалите "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене100 мин.
  • Общо120 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 724
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В маста задушете ситно нарязаните праз и половината домати, добавете виното, каймата, черния пипер, чубрицата и солта, разбъркайте и свалете от огъня.

В индивидуални глинени гювечета разпределете сместа и върху всяко гювече сложете резен от останалите домати, поръсете с настърган кашкавал и парченце масло. Полейте с разбито яйце.

Печете мусаката в умерена фурна и поднесете гювечетата топли, украсени с клонки от магданоза. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар