Крокети с гъби

05/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се нарязват и се сваряват в ½ чаена чаша посолена вода и щипка ким.

Отцеждат се и се смилат или се нарязват на много ситно.

Прибавят се към гъст сос бешамел, приготвен от маслото, брашното, млякото, щипка сол и застроен с разбития жълтък от яйцето.

Добавят се ситно нарязан магданоз и черен пипер и сместа се разбърква добре.

Сгрява се растителното масло (маслена баня).

С намаслена лъжица се гребва от гъбеното тесто, овалва се в галета и се пуска да се пържи в загрятата мазнина до златисто оцветяване.

Непосредствено след изваждането им крокетите се наръсват с настърган кашкавал.

Поднасят се със салата от домати и пиперки и гарнитура от картофено или спаначено пюре.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар