Гъби с ориз на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
789
93
12/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо531
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 300 г
  • ориз - 1 ½ ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, измиват се и се нарязват на дребни парчета.

Варят се в малко количество леко подсолена вода 20 мин.

Оризът се запържва в маслото до прозрачност, смесва се с отцедените гъби, изсипва се в тавичка и се залива с бульона от гъбите, допълнен с толкова гореща вода, че да стане общо 4 чаени чаши.

Ястието се пече в умерена фурна, докато оризът попие течността.

Наръсва се готовия ориз на фурна с черен пипер. Поднасяме нашите Гъби с ориз на фурна със салата или туршия.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар