Пуйка по гръцки

ИлинаИлинаНовак
19/06/2009
"Ароматна и вкусна пуйка, приготвена в най-добрите традиции на Средиземноморската кухня "
Приготвяне150 мин.
Готвене180 мин.
Общо330 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 179
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малка пуйка се натрива с черен пипер, сол и чубрица, престоява 2 - 3 ч на хлад.

Пълни се със смес от запържени глава наситнен лук и каймата, ориза, водата, наситнените сливи и киселите ябълки на кубчета, леко сварени, сол, черен пипер и печените и наситнени кестена, зашива се.

Пуйката се пече 4 - 5 ч на слаба фурна с периодично подмазване и заливане.

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Borivanova
Borivanova
26.12.2010 18:56
Направо е вкусотия.
0
0