ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Торта с бишкоти, пудинг и орехи

Торта с бишкоти, пудинг и орехи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148546563164
Торта с бишкоти, пудинг и орехи
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"За тортите с любов - вижте как да приготвите лесна и много сочна торта с бишкоти, пудинг и орехи"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 100 г Савоярди
  • пудинг - 1 пакетче, нишесте ванилия
  • прясно мляко - 2 ч.ч. за сваряване на пудинга
  • вода - 1/2 ч.ч. за разтваряне на пудинга
  • захар - 8 с.л.
  • кафе - 1 ч.ч. разтворено готово подсладено
  • масло - 30 г
  • орехи - 2 - 3 с.л. смлени
  • ванилена захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотената торта приготвяме във форма за сладкиш с диаметър 16-17 см. Приготвяме пудинга, като в касерола наливаме прясно мляко (2 ч.ч.). подслаждаме със захар (8 с.л.) и като заври млякото и захарта се разтопи, наливаме към него с непрекъснато разбъркване, разтворен във вода пудинг - нишесте ванилия (1 пакетче).

Варим с непрекъснато разбъркване с бъркалка и като се свари и сгъсти пудингът, дръпваме от котлона и прибавяме краве масло (30 г). Във формата за сладкиш, сипваме няколко лъжици от свареният пудинг. Отгоре подреждаме половината от бишкотите, напоени с кафе.

Върху тях отново сипваме пудинг и редим сиропирани с кафе бишкоти. Най-отгоре на сладкиша сипваме пудинг. Слагаме готовия сиропиран сладкиш в хладилник и като се охлади, внимателно изваждаме от формата, като леко минаваме с остро ножче по периферията на формата и обръщаме тортата в чиния.

Поръсваме готовия сладкиш със смлени орехови ядки и ванилена захар.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: