Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Кантучини»Коледни кантучини с лешници

Коледни кантучини с лешници

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Коледни кантучини с лешници
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Може да ги приготвите и по-рано, за да сте напълно готови за празниците - страхотни кантучини с лешници"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 1/4 ч.ч. меко
  • яйца - 2 бр.
  • сушени плодове - 1 ч.ч. (кайсии, червени боровинки, сушени сини сливи)
  • лешници - 1/2 ч.ч.
  • бадеми - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват предварително пресятото брашно, бакпулверът, ванилията, захарта и солта. Сухите съставки се разбъркват. След това се добавя омекналото краве масло и всичко се разбърква вече с ръце. Съставките се объркват, докато сместа стане на едри трохи. Едно по едно се добавят яйцата.

Тук може да си помогнем с миксер, за да се смесят хубаво с останалите продукти, но включен на ниска степен.

Сушените плодове се нарязват на дребни парченца и се добавят в купата. Лешниците се нарязват на едро, а бадемите се накисват или попарват с гореща вода за пет минути, за да може по-лесно да се отстрани твърдата им обвивка. Хубаво е това да се направи предварително, още преди да сме започнали с приготвянето рецептата.

Обелените бадеми се слагат цели в тестото, след което то се омесва хубаво, така че сушените плодове и ядките да се разпределят равномерно.

Тестото се разделя се на две или еднакви части, които се омесват и оформят като багети. Оформените багети се поставят в тава покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути или докато се зачервят.

След като се изпекат, се изваждат за около десет минути леко да се охладят. След това се нарязват с остър нож късо или по-диагонал на филийки и се нареждат отново в тавата с нарязаната част нагоре. Слагат се отново във фурната и се пекат още десет минути.

Готовите коледни сладки може да се поставят в буркан, след като изстинат или в добре затворена метална кутия и така да се съхраняват до две седмици. Тези Коледни кантучини с лешници са добро допълнение към празничната трапеза на Коледа.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: