Постна баница със спанак и праз

ДемиреваДемиреваНовак
18/03/2013
"Понякога едно-две парчета баница със спанак и праз и чаша айрян са перфектна вечеря Те са и и перфектната закуска А също и класически обяд за чревоугодници и почитатели на българската кухня "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 273
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори - 400 г за баница
  • спанак - 600 - 700 г
  • праз - 2 - 3 стръка
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете нарязаният праз в малко мазнина. Прибавя се ситно нарязания спанак и се задушават 2-3 минути и се посолява на вкус.

Всяка кора се намазнява. Вземат се по 2 намазнени кори една върху друга, разпределя се от плънката и се завиват на руло.

Рулата се подреждат в намаслена тава. наредената баница поръсете с останалата мазнина.

Сложете постната баница да се изпече в умерено загряна фурна. Готовата баница леко напръскайте с вода и запарете с кърпа.

Рейтинг

5 4
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
smile
smile
07.03.2015 17:26
Strahotna banichka stana
2
0