ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Чернокоп на барбекю

Чернокоп на барбекю

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Чернокоп на барбекю
Снимка: Стоянка Русенова
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • чернокоп - 1 кг
  • сол - за поръсване
  • сланина - за намазване на барбекюто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разцепваме чернокопа от към корема. Отделяме вътрешностите и хрилете, като не отстраняваме главата и измиваме много добре, така че черната ципа по вътрешността да се отстрани.

Посипваме със солта навсякъде и оставяме да престои. През това време си палим огъня в барбекюто и оставяме, докато се превърне в жар.

Отгоре си поставяме скарата и изчакваме да се нагрее добре и след това намазваме със сланината. Подреждаме рибките и следим внимателно да не изгорят, като обръщаме и от двете страни.

Сервираме печената риба, докато е още топла. Много вкусно става този Чернокоп на барбекю - опитайте!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: