ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен паламуд с царевично брашно

Пържен паламуд с царевично брашно

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Пържен паламуд с царевично брашно
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Изглежда толкова апетитно този пържен паламуд, че ни се иска цялата чиния да бъде за нас"

Необходими Продукти

  • паламуд - 2 бр.
  • царевично брашно - за овалване
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистваме рибата добре и нарязваме паламуда на шайби.

След като е готов, го поръсваме със солта и лимоновия сок, и оставяме на страна за около 30 минути.

В чиния си поставяме царевичното брашно и черния пипер, като разбъркваме добре.

Вземаме всяко едно парче и овалваме от всички страни.

В дълбок тиган с олио, което загряваме поставяме рибата и пържим от двете страни до златист цвят.

Пържената риба поставяме върху кухненска хартия. Готовият Пържен паламуд с царевично брашно е идеално бирено мезе!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: