ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пелмени»Обикновени кльоцки

Обикновени кльоцки

Обикновени кльоцки
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"За да бъде супата по-вкусна, я поднесете с кльоцки, които могат да се сервират и като самостоятелно ястие."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте млякото в тенджера, добавете маслото и солта и оставете да кипне.

Сипете брашното в кипналото мляко, хубаво размесете тестото с лопатка и варете няколко минути на тих огън, като бъркате непрекъснато.

Добавете към охладеното тесто суровите яйца и внимателно размесете с лопатката.

Разточете върху маса, поръсена с брашно, кора с дебелина 2-3 см, от която нарежете кльоцки по 1 см.

Кльоцките се пускат в бульона или супата 5-10 минути преди края на варенето.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: