Обикновени кльоцки

10/12/2018
"За да бъде супата по-вкусна, я поднесете с кльоцки, които могат да се сервират и като самостоятелно ястие."
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо398
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте млякото в тенджера, добавете маслото и солта и оставете да кипне.

Сипете брашното в кипналото мляко, хубаво размесете тестото с лопатка и варете няколко минути на тих огън, като бъркате непрекъснато.

Добавете към охладеното тесто суровите яйца и внимателно размесете с лопатката.

Разточете върху маса, поръсена с брашно, кора с дебелина 2-3 см, от която нарежете кльоцки по 1 см.

Кльоцките се пускат в бульона или супата 5-10 минути преди края на варенето.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар