ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен толстолоб

Пържен толстолоб

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Пържен толстолоб
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • толстолоб - 8 котлета
  • сол
  • царевично брашно - 6 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън на прах - 2 щипки
  • олио
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните котлети се подсушават, поръсват със сол и черен пипер. В чиния се смесват царевичното брашно и чесън на прах.

Всеки котлет толстолоб се овалва в сместа и се поставя в тиган със сгорещено олио. Пържи се от двете страни до златиста хрупкава коричка.

Пържената риба се поставя върху хартия, за да се отстрани излишната мазнина. Сервира се с резенчета лимон. Много вкусен и уханен Пържен толстолоб!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: