Свинско с картофи и гъби в гювеч

07/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо873
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г от плешка
  • картофи - 500 г
  • гъби - 1/2 буркан стерилизирани
  • праз - 1 стрък
  • чубрица
  • черен пипер
  • соев сос
  • червен пипер
  • вода - 1 ч.ч.
  • вино бяло - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 буркан, консервирани
  • олио - 3 - 4 с.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза и нарязваме на колелца. Обелваме и нарязваме картофите.

Отцеждаме гъбите от водата и оставяме на страна. Месото нарязваме на средни късове, поставяме го в съд и посипваме със соевия сос, червения пипер и черния пипер.

Оставяме на страна за около 30 минути. В гювеча си изсипваме олиото прибавяме праза. Към него прибавяме нарязаните картофи, като овкусяваме с червения пипер, чубрицата и солта.

Изсипваме и свинското, добавяме доматите изливаме водата заедно с виното. Поръсваме със солта, разбъркваме леко, поставяме капака и слагаме във фурната.

Печем за около 2 часа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар