Свинско с картофи и гъби в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
696
2k
5k
401
4
07/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 664
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г от плешка
  • картофи - 500 г
  • гъби - 1/2 буркан стерилизирани
  • праз - 1 стрък
  • чубрица
  • черен пипер
  • соев сос
  • червен пипер
  • вода - 1 ч.ч.
  • вино бяло - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 буркан, консервирани
  • олио - 3 - 4 с.л
  • сол
* мерки и количества
Гювеч

Начин на приготвяне

Почистваме праза и нарязваме на колелца. Обелваме и нарязваме картофите.

Отцеждаме гъбите от водата и оставяме на страна. Месото нарязваме на средни късове, поставяме го в съд и посипваме със соевия сос, червения пипер и черния пипер.

Оставяме на страна за около 30 минути. В гювеча си изсипваме олиото прибавяме праза. Към него прибавяме нарязаните картофи, като овкусяваме с червения пипер, чубрицата и солта.

Изсипваме и свинското, добавяме доматите изливаме водата заедно с виното. Поръсваме със солта, разбъркваме леко, поставяме капака и слагаме във фурната.

Печем за около 2 часа.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар