ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Класическа Агнеса с яйца и орехи

Класическа Агнеса с яйца и орехи

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k474
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"И вие ли първо облизвате глазурата, за да проверите вкуса на Агнесата, защото и ние"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта, докато се получи пухкав крем. Към него се прибавят орехите, брашното и предварително разбитите на сняг четири белтъка.

Пече се в намазана с олио ниска тавичка, на умерена фурна. След като се изпече, се оставя да изстине.

Сладкишът се маже със следния крем: разбиват се четири жълтъка с пудрата захар.

Сладкишът Агнес се реже, след като е престоял 24 часа.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: