Какаов сиропиран сладкиш

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k519
Какаов сиропиран сладкиш
04/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Никой не отказва покана за кафе, когато е придружена с парче Какаов сиропиран сладкиш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко, заедно със содата, захарта, брашното, и какаото се разбиват до получаването на хомогенна смес.

Изсипва се в продълговата тавичка, намазана с олио и брашно. Пече се в предварително загрята фурна.

След като изстине, приготвеният какаов сладкиш се залива със захарен сироп, горещ, приготвен от захар – ½ ч.ч и вода – ½ ч.ч. сладкишът се оставя да поеме сиропа и доизстине.

След това се намазва с крем от едно пакетче краве масло, пудра захар и ванилия. Накрая се поръсва със смлени орехи и настърган шоколад по желание.

Лесен и вкусен сиропиран сладкиш - опитайте!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: