ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пастърма»Сушено свинско филе с подправки

Сушено свинско филе с подправки

Сушено свинско филе с подправки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
06/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
18
"Искате вкусно свинско филе - пригответе си го сами, даваме рецептата за най-апетитното сушено филе с подправки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското филе на правоъгълни парчета с дължина около 10-12 см.

Поръсете дъното на дълбок съд с морска сол. Наредете ред парченца от свинското филе, поръсете със сол и работете така до изчерпване на продуктите, като най-отгоре завършите със сол.

Оставете месото така за 12 часа, след което почистете солта и изплакнете със студена вода.

Смесете подправките /може да сложите по ваше желание/, оваляйте всяко парче от всички страни.

С помощта на голяма игла промушете парчетата с канапче и ги завържете на сухо и проветриво място пастърмата.

След около две седмици мезето ще е готово.

Приберете парчетата в найлонови пликове и сложете във фризер, за да съхраните за по-дълго време сушеното месо.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: