Сушено свинско филе с подправки

06/12/2018
"Искате вкусно свинско филе - пригответе си го сами, даваме рецептата за най-апетитното сушено филе с подправки"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 860
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата308
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското филе на правоъгълни парчета с дължина около 10-12 см.

Поръсете дъното на дълбок съд с морска сол. Наредете ред парченца от свинското филе, поръсете със сол и работете така до изчерпване на продуктите, като най-отгоре завършите със сол.

Оставете месото така за 12 часа, след което почистете солта и изплакнете със студена вода.

Смесете подправките /може да сложите по ваше желание/, оваляйте всяко парче от всички страни.

С помощта на голяма игла промушете парчетата с канапче и ги завържете на сухо и проветриво място пастърмата.

След около две седмици мезето ще е готово.

Приберете парчетата в найлонови пликове и сложете във фризер, за да съхраните за по-дълго време сушеното месо.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар