Сушено свинско филе с подправки

06/12/2018
  • Приготвяне60 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции18
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата144
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското филе на правоъгълни парчета с дължина около 10-12 см.

Поръсете дъното на дълбок съд с морска сол. Наредете ред парченца от свинското филе, поръсете със сол и работете така до изчерпване на продуктите, като най-отгоре завършите със сол.

Оставете месото така за 12 часа, след което почистете солта и изплакнете със студена вода.

Смесете подправките /може да сложите по ваше желание/, оваляйте всяко парче от всички страни.

С помощта на голяма игла промушете парчетата с канапче и ги завържете на сухо и проветриво място пастърмата.

След около две седмици мезето ще е готово.

Приберете парчетата в найлонови пликове и сложете във фризер, за да съхраните за по-дълго време сушеното месо.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар