Пилешка супа с ориз и фиде

07/12/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак77609
"Някои я обичат с ориз, други - с фиде, а ние знаем, че най-вкусната пилешка супа е тази, която е хем с ориз, хем с фиде "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо906
  • Преглеждания за месеца256
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките фенери (2 бр.) измиваме хубаво, слагаме в тенджерка, наливаме вода и като кипне водата, я изливаме. Отново измиваме фенерите, наливаме чиста топла вода и слагаме да се варят.

Прибавяме пилешките бульони (2 кубчета), черен пипер , чубрица , магданоз, куркума, джинджифил на вкус, а също така и почистен, настърган лук (1 бр.).

Когато се свари месото от фенерите, изваждаме от бульона и докато се охладят, прибавяме във врящия бульон измит ориз (5 с.л.), наливаме олио (3 с.л.) и слагаме краве масло (1 ч.л.).

Оставяме ориза да се вари и почистваме месото на фенерите от костите. Когато ориза е сварен, прибавяме фиде (1 к.ч.) и пилешкото месо. Варим супата до готовност и на фидето.

Правим застройка, като смесваме кисело мляко (3 с.л.), яйце (1 бр.), брашно (1 к.л.) и няколко кристалчета лимонена киселина.

Разбъркваме и сипваме постепенно няколко черпака от супата и после изливаме застройката в цялото количество пилешка супа.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар