Телешко руло

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
310
288
12/10/2011
"Традицията повелява да съберете цялото семейство на трапезата, когато приготвяте толкова вкусно и сочно телешко месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 239
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в маслото. Прибавя се каймата и отново се задушава. Поръсва се със сол и черен пипер. Добавя се нарязаното на кубчета яйце.

Филето се разстила и върху него се разпределя сместа с каймата. Навива се на руло, слагат се няколко дафинови листа, завързва се с конец и се пържи до зачервяване в 4 - 5 лъжици мазнина. Сипва се бульонът и се задушава заедно със зеленчука, нарязан на кубчета.

Когато месото омекне, се добавя виното и киселото мляко. Задушава се още 10 мин.

Рулото се нарязва на филии и се сервира с пасирания сос, картофено пюре и грах с масло.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар