ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Бабек»Старец по автентична рецепта

Старец по автентична рецепта

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k728
Старец по автентична рецепта1 / 2
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • свинско месо - глава
  • черен пипер - смлян
  • сол
  • чесън - 1 малка глава
  • свинско месо - свинско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме свинска глава. Обезкостяваме я. Смиламе месото през месомелачка. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус, добавяме и смлян чесън.

Напълваме свинско шкембе и зашиваме с игла и конец. Надупчваме с вилица тук - там.

Закачваме го на студено и на 2-3 дни пресоваме приготвения старец със стъклено шише.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: