Желирана риба

07/12/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене150 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо102
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от главите, перките и опашките и се сварява леко в подсолена вода. Изважда се, обезкостява се, обелва се и се накъсва на парченца.

Главите се почистват от хрилете и очите и заедно с костите и кожата се варят с целината, лука, морковите, дафинов лист, черен пипер, и корени от магданоз още 1 час.

Бульонът непрекъснато се отпенва, слага се оцетът и се прецежда през марля. Прибавя се желатинът, предварително накисват и разтворен на водна баня.

Бульонът се вари на тих огън 1 час, оставя се да се утаи и се прецежда. В подходящ съд се реди надробена риба и се залива с желиращия бульон. Оставя се да се охлади, за да се желира, и пак ред риба и бульон. Готовата Желирана риба се серива и след това се нарязва.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар