Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран на фурна

Шаран на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Шаран на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • шаран - 1 бр.
  • зехтин - 150 мл
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин
  • копър
  • кориандър
  • девесил
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме много добре шарана.

Нарязваме го на парчета и поставяме в съд.

В съда, където ще го печем, поставяме фолио, което поръсваме с олио.

Нареждаме всяка едно парче, като отгоре поръсваме със сока от изцедения лимон.

Поръсваме с приготвените подправки за риба и отново поръсваме със зехтина.

Поставяме във фурната и печем до готовност.

Поднасяме нашия печен шаран с червено вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: