Заешка капама

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
699
2k
5k
407
4
05/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 281
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме заешкото месо на порции.

В дълбок съд поставяме порциите и накисваме за няколко часа в студена вода.

Премахваме, след като е изминало времето, и добавяме 1 глава лук, черния пипер, дафиновия лист, солта и поставяме да врят.

В тиган запържваме в олио останалия лук, брашното и червения пипер, след което добавяме постепенно от бульона и месото и оставяме да покъкри до сгъстяване.

Чесъна почистваме и пресоваме, а доматите настъргваме на ренде.

Добавяме ги към поврялото месото, оставяме да къкри за малко и накрая сипваме виното.

Прибавяме и подправките и оставяме така яхнията за още 10 -15 минути. Когато приготвената Заешка капама поизстине, сервираме.

Метална поставка за черпак-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
4.57 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар