Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме заешкото месо на порции.
В дълбок съд поставяме порциите и накисваме за няколко часа в студена вода.
Премахваме, след като е изминало времето, и добавяме 1 глава лук, черния пипер, дафиновия лист, солта и поставяме да врят.
В тиган запържваме в олио останалия лук, брашното и червения пипер, след което добавяме постепенно от бульона и месото и оставяме да покъкри до сгъстяване.
Чесъна почистваме и пресоваме, а доматите настъргваме на ренде.
Добавяме ги към поврялото месото, оставяме да къкри за малко и накрая сипваме виното.
Прибавяме и подправките и оставяме така яхнията за още 10 -15 минути. Когато приготвената Заешка капама поизстине, сервираме.