Заешка капама

05/12/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваНовак31120216
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо140 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме заешкото месо на порции.

В дълбок съд поставяме порциите и накисваме за няколко часа в студена вода.

Премахваме, след като е изминало времето, и добавяме 1 глава лук, черния пипер, дафиновия лист, солта и поставяме да врят.

В тиган запържваме в олио останалия лук, брашното и червения пипер, след което добавяме постепенно от бульона и месото и оставяме да покъкри до сгъстяване.

Чесъна почистваме и пресоваме, а доматите настъргваме на ренде.

Добавяме ги към поврялото месото, оставяме да къкри за малко и накрая сипваме виното.

Прибавяме и подправките и оставяме така яхнията за още 10 -15 минути. Когато приготвената Заешка капама поизстине, сервираме.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар