Млечна салата с корнишони и цедено мляко

04/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко посоляваме на вкус (посолено млякото се отцежда по-лесно).

Сипваме млякото в тензух, завързваме и слагаме в цедка или закачаме да се отцежда за няколко часа. Трябва да е на хладно.

Отцеденото кисело мляко сипваме в купа и разбъркваме с бъркалка, като наливаме на струйка олио, докато стане гладко (може да сложим още олио по вкус).

Краставичките измиваме добре. За рецептата използваме корнишони, защото не отделят много течност и така салатата не става течна). Белим кората и нарязваме корнишоните на ситни парченца.

Посоляваме леко, разбъркваме и сипваме краставичките при цеденото кисело мляко.

Смесваме хубаво млякото и краставичките и получената млечна салата, разпределяме в чинийки.

Украсяваме всяка млечна салата със зелен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар