Желиран таратор

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Желиран таратор1 / 2
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • вода - 1 ч.ч.
  • краставици - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • лимон - 4 - 5 капки
  • желатин - 2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставицата се обелва, нарязва се на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и чесън. Млякото се разрежда с водата, а желатинът се накисва в малко студена вода, докато набъбне.

След това се разтопява на водна баня. Изчаква се да изстине до температурата на млякото и се смесва с него.

Прибавят се и овкусената краставица и копър и се разбърква добре.

Тараторът се налива в купички и се изстудява в хладилник, за да се желира. При поднасяне купичките се обръщат в чиния. Страхотен желиран таратор!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: