Меден пирог

07/10/2019
"Запретнала баба ръкавите и един страхотен меден пирог приготвила "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тесто - 500 г за пици и мекици
  • За плънката
  • мед - 200 г
  • орехи - 50 г смлени на брашно
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 200 г краве
  • лимонова кора - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете от тестото кора, отрежете от нея лента (ще ви трябва по-късно) и сложете по-голямата част в намаслена тава.

Разтопете меда и маслото до течно състояние, след което охладете до телесна температура, добавете орехи и разбити яйца и разбъркайте хубаво с настърганата лимонова кора.

Разнесете равномерно сместа върху тестото, навийте лентата около пирога, за да не изтича плънката, оставете да отлежи около 25 мин. и после изпечете във фурната на 220 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар