Торта за рожден ден Шоколина

04/12/2018
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо573
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си включваме фурната на 180 градуса.

Маслото с пудрата захар разбиваме на пухкав крем. Към тях добавяме яйцето и отново разбиваме.

В купа си пресяваме брашното, бакпулвера, какаото и солта, като към тях добавяме прясното мляко и разбъркваме добре.

Разделяме си сместа на две равни части.

В тавички, намазнени и набрашнени, сипваме сместа. Поставяме в печката и печем до готовност.

Оставяме на страна да изстинат и след това с помощта на конец разделяме всеки блат на две, така че да се получат 4 блата.

Приготвяме си крема по следния начин. С вилица разбиваме яйцата, като добавяме към тях какаото, брашното, захарта и малко мляко.

Добавяме и оставалото мляко и разбъркваме до получаване на гладка смес.

Готовата смес поставяме на котлона при умерена температура и загряваме до сгъстяване и след това отстраняваме.

В поднос за торти поставяме първия блат и намазваме с топлия крем. След това поставяме втория блат и отново крем и така до четвъртия блат.

Накрая намазваме цялата торта с крем и прибираме в хладилника.

Започваме да си подготвяме и глазурата, като загряваме сметаната и с нея заливаме начупения шоколад, като бъркаме непрекъснато до получаване на гладък ганаш.

Заливаме самата шоколадова торта, поръсваме с шоколадови пръчици и отново прибираме в хладилника.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар