ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия с домати и лук на фурна

Скумрия с домати и лук на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9033k7k2k6
Скумрия с домати и лук на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме скумрията от вътрешностите. Измиваме добре посоляваме и оставяме на страна.

В съд смесваме всички подправки и разбъркваме.

Нарязваме си лука и лимона на кръгчета.

Чесъна почистваме и нарязваме на половинки, а домата на колелца.

От двете страни на самата риба правим разрези под наклон. В тях поставяме по резен лимон и по скилидка чесън.

По средата поставяме резени домати, лука, ръсим със зехтина и с подправките.

Поставяме скумрията на фолиото, което предварително сме поръсили със зехтина.

Скумрията поръсваме със подправките от двете страни и зехтина, след което завиваме с фолиото.

Поставяме във фурната и печем до готовност, като 10 минути преди да извадим печената скумрия, разгъваме фолиото, за да се препече рибата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: