Скумрия с домати и лук на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
692
2k
5k
365
4
04/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 490
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме скумрията от вътрешностите. Измиваме добре посоляваме и оставяме на страна.

В съд смесваме всички подправки и разбъркваме.

Нарязваме си лука и лимона на кръгчета.

Чесъна почистваме и нарязваме на половинки, а домата на колелца.

От двете страни на самата риба правим разрези под наклон. В тях поставяме по резен лимон и по скилидка чесън.

По средата поставяме резени домати, лука, ръсим със зехтина и с подправките.

Поставяме скумрията на фолиото, което предварително сме поръсили със зехтина.

Скумрията поръсваме със подправките от двете страни и зехтина, след което завиваме с фолиото.

Поставяме във фурната и печем до готовност, като 10 минути преди да извадим печената скумрия, разгъваме фолиото, за да се препече рибата.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар