Ezine.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Червена бобена салата с праз

Червена бобена салата с праз

Viki_AfzaliViki_Afzali
Копирайтър
1352301
Червена бобена салата с праз
Снимка: Viki_Afzali
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • червен боб - 500 г
  • праз - 2 стръка лук
  • сол - 1 к.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червения боб накисваме във вода около 8-10 часа по-рано. Сменяме водата 1-2 пъти, ако имаме възможност. В тенджерка сипваме боба и го оставяме да заври. Обираме пяната и го прецеждаме от водата.

В тенджера под налягане с една щипка сол слагаме червения боб да се вари. В зависимост от това колко е хубава тенджерата, се вари между 30-50 минути.

Готовият сварен боб се прецежда и изплаква със студена вода.

Почистваме и измиваме праза. Режем го на шайби.

В голяма купа смесваме боба, нарязания праз и овкусяваме със сол, оцет и зехтин.

Бобената салата е вкусна и подходяща както за салата, така и за гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: