Яхния от домати и лук

04/12/2018
Марио Николов
отМарио НиколовНовак198
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се задушава в част от растителното масло и 1-2 супени лъжици вода до омекване.

Прибавят се по-меките домати, нарязани на ситно, и се задушават до разваряване, след което се претриват през сито.

В дълбок съд се слагат останалите домати (цели) и се заливат с претритите домати, смесени с ситно нарязаните листа от целина и магданоз.

Към соса, след като кипне, се прибавя брашното, размито с мляко ( или с вода ), останалата мазнина, захарта и сол на вкус.

Яхнията се оставя да покъкри на тих огън 5-6 мин.

За аромат може да се прибави малко червено вино или коняк. Към яхнията от домати се поднасят сварени и залети с масло макарони или юфка.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар