Прясно зеле с домати на фурна

04/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 043
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 1 кг
  • домати - 500 г
  • олио - ½ ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се изрязва на тънки ивички, наръсва се със сол и се претрива с ръце. Доматите се нарязват на кръгли филийки.

Ситно нарязаният лук се задушава в половината мазнина, докато стане прозрачен.

Прибавя се зелето, задушава се до омекване и се наръсва с червен пипер.

В тава, намазана с мазнина, се растила на два пласта зелето, като между тях и от горе се нареждат доматените филийки и се наръсват с натрошен дафинов лист.

Ястието се залива в останалата мазнина и се запича в умерена фурна.

Поднася се със сотирани или варени картофи, наръсени със счукан ким.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар