Сарми с кисело зеле и зрял фасул

12/12/2018
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта в студена вода.

На другият ден се вари с добавка на 1-2 супени лъжици растително масло до омекване.

Ситно нарязаният лук се задушава в половината от останалото растително масло.

Прибавя се свареният фасул и оризът.

Сместа се подправя на вкус със сол и джоджен и с нея в зелевите листа се свиват сарми.

Сармите се нареждат плътно в намазнена с мазнина тавичка върху пласт от нарязано зеле, заливат се с водата, в която е врял фасулът, и малко зелев сок (общо 2 чаени чаши) и се пекат в умерена фурна, докато останат на мазнината, оцветена с червен пипер.

Поднасят се топли или студени. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар