ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Манджа от прясно зеле по селски

Манджа от прясно зеле по селски

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447816240
24/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Радваме се, че отново дойде времето на вкусната манджа от прясно зеленце"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • масло - 1 /2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на тънки ленти, посолява се и се стрива с ръце да пусне сок. В растителното масло се задушават ситно нарязаните лук, моркови, зелена пиперка и гъби.

Добавят се зелето, червеният и черният пипер. Сместа се захлупва с капак и се задушава на слаб огън без добавка на вода.

Като поомекне зелето, се прибавят доматите, обелени и нарязани на ситно, и ако е необходимо, 2 – 3 супени лъжици топла вода, след което ястието се запича във фурната.

Наръсва се с магданоз. Поднасяме приготвеното зеле на фурна с пилешки бутчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: