ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Икономична мaнджа от варено прясно зеле

Икономична мaнджа от варено прясно зеле

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447816240
Икономична мaнджа от варено прясно зеле
10/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 700 - 800 г
  • гроздов сок - 1 ч.ч.
  • растително масло - ½ ч.ч.
  • лук - 2 - 3 глави
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • черен хляб - 2 филии
  • сол
  • черен пипер
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се почиства от външните листа и кочана и се нарязва на много ситно. Залива се с подсолена и подкиселена с оцета кипяща вода.

След 3 – 4 мин. се отцежда и изстисква. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло до светложълт цвят.

Прибавя се зелето, разбърква се няколко пъти и се залива с гроздовия сок. Отгоре се поставя хляб и се вари, захлупено с капак, на умерен огън до пълно омекване.

Разбърква се, подправя се на вкус със сол и стрити черен пипер и ким. Държи се захлупен капак още десетина минути настрана от огъня.

Когато манджата се поднася, по желание се сервира с пресен магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: