ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани пукани люти чушки

Мариновани пукани люти чушки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Мариновани пукани люти чушки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
06/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Пикантното допълнение към всяка вкусна гозба се приготвя така"

Необходими Продукти

  • люти чушки - за 1 буркан тип Омния
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 10 с.л.
  • аспиин - 1 бр.
  • целина - или лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на буркан тип Омния се слагат захарта, олиото, оцетът и целите скилидки чесън.

Таблетката аспирин се стрива на прах и се смесва със солта.

Лютите чушки се опукват и още докато са горещи, се нареждат в буркана, като се притискат добре. При реденето им на няколко пъти се поръсват със счуканият аспирин.

Най-отгоре върху чушките се слагат целина или лозови листа и огънати лозови клонки.

Бурканите се запечатват и обръщат с дъното нагоре.

Пуканите люти чушки се покриват с памучна кърпа и се оставят така, докато изстинат.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: