Тиквеник с ябълки и стафиди

03/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме настърганите ябълки заедно с настърганата тиква.

В съд поставяме маслото и слагаме на котлона.

Към маслото прибавяме сместа и добавяме канелата.

Пържим около 10 минути и премахваме, като изчакваме да изстине.

През това време си подготвяме корите, като отваряме и всяка една от тях сгъваме на половина.

Започваме да намазваме с маслото, поръсваме от захарта, след това от смлените орехи, накисналите стафиди и накрая от сместа с ябълките и тиквата.

Навиваме на руло и поставяме в тавичка.

Така правим и с останалите кори, докато свърши сместа.

Поставяме готовия тиквеник във фурната и печем до готовност.

През това време си приготвяме сиропа, като смесваме двете съставки и варим до сгъстяването му.

Когато извадим тиквеника с ябълки, поливаме с изстиналия сироп.

Оставяме така за около 3-4 часа и след това консумираме.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар