ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Желирана риба с моркови и краставички

Желирана риба с моркови и краставички

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k442
01/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата може да се вари цяла, на парчета или филета. Сварява се на тих огън с едро нарязаните целина, морков, сол, черен пипер и корени от магданоз.

Отцежда се, премахва се кожата и се слага в плато. С четка се намазва със студен желиращ бульон от рибата 2- 3 пъти.

Така рибата получава гланц. Върху този гланц се подреждат кръгчета от морков, твърдо сварени яйца и кисели краставички, потопени в получения бульон, за да залепнат.

Оставят се на хладно да се желират и отново с четка се намазва рибата много внимателно. Оставя се да се желира.

Около рибата се подреждат резенчета от лимон, кисели краставички, сварени яйца и др. Поднася се със сос от хрян.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: