Панирани телешки хапки

07/10/2019
"Имаме едно предложение за вас, на което може да отговорите с Да, моля или с дадададададад "
Приготвяне60 мин.
Готвене140 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера обезкостеното и измито месо от телешки крачетата, нарязаните моркови, магданозените корени и лук, дафиновия лист, зърната черен пипер, оцета и водата и варете без сол около 2 часа, като 5 мин. преди края на варенето добавите солта.

Омекналото месо потопете последователно в брашното, разбитите яйца и галетата и изпържете в горещата мазнина.

Запържете леко брашното в масло, добавете нарязания на дребно обелен лимон, посолената сметана и когато сместа кипне, сипете бульона от крачетата и варете до желаната гъстота на соса.

Подредете панираното месо върху плато, полейте със соса и гарнирайте с купчинки от пюре от картофи, като между тях сипете задушен в масло грах.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар