Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Кюфтета с картофи яхния

Кюфтета с картофи яхния

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Кюфтета с картофи яхния
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
01/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 к.л
  • брашно - за овалване
  • За яхнията
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 к.ч. настъргани
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва със ситно нарязания лук, чубрицата и кимиона. С ръка се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно. След това кюфтенцата се пускат във вряща вода и щом изплуват се изваждат в чиния.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета, слагат се в тенджера. Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и се слагат при картофите заедно с доматите.

Прибавят се червеният пипер, царевичното брашно и солта. Налива се малко олио, а след това и вода, колкото да покрие продуктите. Тенджерата се слага на котлона и ястието се готви на умерена температура.

Малко преди да уврят картофите се слагат кюфтенцата. Накрая яхнията се поръсва със смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: