ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Суджук»Домашно приготвен суджук

Домашно приготвен суджук

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Домашно приготвен суджук
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
01/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20
"Домашен суджук - перфектното мезе за зимата, когато сме у дома, с чаша червено вино в ръка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 кг
  • телешко месо - 6 кг
  • сол - 250 г
  • черен пипер - 30 г
  • кимион - 30 г
  • захар - 50 г
  • селитра - 10 г
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месата смиламе с машинка за кайма.

Поставяме в дълбок съд и към тях прибавяме подправките.

Омесваме добре, след което оставяме на хладно да престоят за едно денонощие.

На другия ден пълним в черва, като ги окачаме да се сушат на проветриво място.

На всеки 2 дни суджуците се разточват с точилка.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: