Домашно приготвен суджук

01/12/2018
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 830
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 кг
  • телешко месо - 6 кг
  • сол - 250 г
  • черен пипер - 30 г
  • кимион - 30 г
  • захар - 50 г
  • селитра - 10 г
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месата смиламе с машинка за кайма.

Поставяме в дълбок съд и към тях прибавяме подправките.

Омесваме добре, след което оставяме на хладно да престоят за едно денонощие.

На другия ден пълним в черва, като ги окачаме да се сушат на проветриво място.

На всеки 2 дни суджуците се разточват с точилка.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар