Риба, задушена по волжки

28/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг филе от едър костур
  • лук - 2 глави кромид
  • ябълки - 6 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • вино - 300 мл бяло, сухо
  • олио - 4 с.л.
  • копър - ¼ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Задушена Риба

Начин на приготвяне

Подсушете, посолете и поръсете с изстискания сок от лимона нарязаната на порции риба.

Изпържете леко в олиото настърганите лук и ябълки.

Отстранете ги от огъня, налейте виното и оставете да престоят 10-ина минути.

В намазненайенска тенджера или глинено гърне изсипете готовата смес, овкусете със сол и черен пипер, посипете с настърганата лимонова кора и отгоре подредете рибата.

Похлупете съда и печете в предварително загрята фурна около 30 мин.

Подредете готовата задушена риба върху плато, полейте със сместа, в която се е задушавала и украсете с клонки копър.

Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
5.49 лв.
Виж ››

За онези, които държат на здравословното хранене - универсална метална кошница за готвене на скара.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар