ezine.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Домашни Гюзлеми

Домашни Гюзлеми

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Домашни Гюзлеми
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно с водата поставяме в купичка и добавяме, солта, захарта, като оставяме да престои за малко.

В голяма купа изсипваме брашното, правим си кладенче и слагаме яйцето, киселото мляко и сместа с маята.

От тези продукти замесваме тесто, като оставяме да втаса.

Разделяме го на топки, като разточваме на много тънка кора.

Тази кора намазваме с разтопено масло и натрошаваме сирене.

Върху него поставяме другата кора и след това разточваме отново на тънка кора.

Загряваме си сача, а ако нямаме, може да печем и на тиган. Сипваме олиото и слагаме приготвените гюзлеми.

Запържваме от двете страни.

Сервират, се докато са още топли.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: